Cele mai bune filme din fotbal de pana acum

Escape to Victory

Drumul spre victorie (in engleza Escape to Victory) este un film american din 1981, despre prizonierii de razboi aliati care se aflau in lagarele de prizonieri din Germania in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Filmul a fost regizat de John Huston si i-a avut în rolurile principale pe Michael Caine, Sylvester Stallone si Max von Sydow, insa a primit o mare atentie dupa reprezentarea sa la cinematograf, ca urmare a faptului ca au jucat si faimosii fotbalisti Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Kazimierz Deyna, Paul Van Himst, Mike Summerbee, Hallvar Thoresen si Pelé.

Fotbalul joaca un rol central în film. O echipa de prizonieri de razboi aliati, antrenata si reprezentata de capitanul englez John Colby (Michael Caine) (care a fost fotbalist profesionist la West Ham United, inainte de razboi), sunt de acord sa joace un meci demonstrativ impotriva unei echipe germane, dar se trezesc implicati intr-un tur de forta al propagandei germane.

Goal!

Cat de departe ai merge pentru a-ti trai visul? Cand lui Santiago Munez (Becker) ii este data sansa vietii sale, trebuie sa-si paraseasca familia, viata sa in Los Angeles si tot ceea ce stie, pentru a pleca in cealalta parte a lumii, in Anglia, intr-o tara complet straina, in lumea captivanta, plina de viteza si de farmec a fotbalului international.

Goal! duce spectatorii in actiunea electrizanta, plina de teniune a celui mai popular sport din lume si prezinta unele dintre cele mai faimoase staruri din fotbal.

Goal! The Dream Begins

Arsene’s XI

Arsene’s XI este un interviu in care Arsene Wenger vorbeste despre unsprezece jucatori de la Arsenal care au avut cel mai mare impact sub conducerea lui. Unsprezece ani gloriosi, unsprezece jucatori de top. In mintea lui Arsene Wenger.

Cand francezul Arsene Wenger a ajuns in Highbury Marble Halls pentru a deveni managerul Arsenal, (ignorantul) tabloid a intrebat "Arsene si mai cum?". Unsprezece ani mai tarziu, fanii Arsenal si pasionatii de fotbal din intreaga lume s-au obisnuit cu un stil al fotbalului care a adus multe trofee si care a fost considerat reprezentatia reala a semnificatiei acestui joc frumos.

Green Street Hooligans

Dupa ce a fost exmatriculat pe nedrept de la Harvard University, americanul Matt Buckner a zburat in Anglia la sora sa. Odata ajuns acolo, acesta este acaparat de cumnatul sau, Pete Dunham, si introdus in lumea subterana a huliganismului din fotbalul britanic.

Matt invata sa ramana ferm intr-o relatie de prietenie dezvoltata impotriva regulilor acestei lumi secrete si adesea violente. 'Green Street Hooligans' este o poveste despre loialitate, incredere si, uneori, consecintele brutale ale unei vieti traite aproape la limita.

The Damned United

 "The Damned United"  spune povestea mandatului de 44 de zile a lui Brian Clough ca manager al campionilor fotbalului englez - Leeds United. Condusa inainte de rivalul lui Clough, Don Revie, echipa Leeds tocmai ce si-a incheiat cea mai de succes perioada de pana acum. Stilul lor de joc a fost perceput de multi ca un stil nou agresiv si cinic - in contrast cu Clough, care a atins un succes grozav ca manager al Hartlepool si Derby County. A construit aceste echipe pe baza viziunii sale, impreuna cu ajutorul sau Peter Taylor. Preluand Leeds fara Taylor la dreapta sa si cu un vestiar plin de baietii lui Don (fostul antrenor), vor duce la examinarea genialitatii lui Clough in cele 44 de zile. Despre asta este povestea "The Damned United".

The Damned United

Lessons of a Dream

Tanarul profesor Konrad Koch (Daniel Brühl) este angajat sa predea engleza intr-o scoala germana pentru baieti, in anul 1874. Pentru a da putin entuziasm limbii straine, absolventul de la Oxford, Koch, apeleaza la o masura mai neobisnuita si le prezinta elevilor sai un sport curios care vine din Anglia: fotbalul. Din pacate, felul sau neconventional de predare ii creaza lui Koch multi dusmani: parinti cu influenta, demnitari locali si, mai mult decat atat, colegi de-ai sai, care nu cred decat in disciplina si valorile prusace. Toti vor cumva sa scape de Koch. Insa elevii sai preiau initiativa...

Fever Pitch

Soarta relatiei de dragoste dintre un profesor de engleza obsedat de fotbal si colega sa obsedata de cariera, depinde de norocul unei echipe locale care nu a mai castigat o cupa de 18 ani. Comedia romantica este usor bazata pe autobiografia autorului britanic, Nick Hornby, din 1992.